Prima pagina Vocea Bucurestiului

RATB apelează la soluții ce vor DESFIINȚA casele de bilete

Publicat de Diana F
Schimbări majore produse de Regia Autonomă de Transport București! Se vor introduce automate electronice pentru procurarea biletelor pentru transportul în comun. Cinci astfel de aparate sunt deja amplasate pe teritoriul Capitalei și vor deveni funcționale zilele viitoare.

Ele vor funcționa săptămâna viitoare la Gara de Nord, Bucur Obor, Piața Sudului, Unirii și Romană. Vor mai fi amplasate automate și în alte zone ale Bucureștiului pentru a înlocui treptat cele 126 de cabine de bilete, mai ales că unele dintre acestea din urmă au program redus.
Totodată, oficialii RATB au precizat că niciunul dintre cei 250 de casieri nu vor rămâne șomeri, cu toate că nu se știe cum vor fi redistribuiți în serviciu.

”Cele 5 automate vor fi funcționale săptămâna viitoare. Urmând ca restul să devină funcționale odată ce integratorul softului va putea să facă acest lucru”, a explicat Liviu Vulpe, coordonator presă RATB. ”Niciun angajat RATB nu va fi concediat”, a mai precizat Vulpe pentru Digi 24.

În paralele cu înlocuirea cabinelor de bilete, RATB vrea să modernizeze spațiile de așteptare din stațiile de autobuz, dar și a refugiilor de tramvai, pentru a îmbunătăți condițiile oferite cetățenilor în cazul condițiilor meteo extreme. În prezent, în București sunt 2.465 de stații de tramvaie, autobuze și troleibuze.

Lasa un comentariu