Externe Prima pagina

RĂZBOI ÎN SIRIA Ce au făcut SUA, Marea Britanie și Franța

Publicat de Diana F
SUA, Marea Britanie și Franța au bombardat sâmbătă dimineața mai multe locații din Siria unde se presupune că se produc arme chimice, în cea mai mare operațiune anti-Bashar al Assad de până acum.Atacul vine ca răspuns la atacul cu arme chimice din urmă cu o săptămână din orașul Douma, unde au murit mai multe zeci sau sute de persoane, printre care și copii, scrie realitatea.net.

„O operațiune militară împreună cu forțele armate ale Franței și UK are loc chiar acum”, a declarat Donald Trump.

Mai multe explozii au fost raportate de martori lângă Damasc, capitala Siriei. Televiziunea de stat siriană anunțat că forțele guvernamentale au doborât cel puțin 12 rachete aliate.Atacul aliaților în Siria, care a început la ora 21:00, ora SUA (4:00, ora României), a încetat, a anunțat Pentagonul, care a spus că deocamdată nu are în vedere noi raiduri.

Potrivit unor oficiali citați de BBC, s-au folosit rachete Tomahawk. Atacul a durat aproximativ o oră. Potrivit CNN, care citează surse militare, la atac au participat cel puțin o navă americană poziționată în Marea Roșie, dar și bombardiere de tip B-1.

Au fost lovite:

– un centru științific de cercetare din Damasc unde, potrivit americanilor, se dezvoltau arme chimice, dar și biologice

– un depozit cu arme chimice de la vest de Homs, unde era depozitat inclusiv gaz sarin

– o a treia facilitate, din apropierea celei de-a doua ținte, adăpostea un depozit de arme chimice, dar și un centru de comandă. Nu sunt informații deocamdată în privința unor eventuale pierderi de partea americană.

Lasa un comentariu