Prima pagina Sanatate

RĂZBOI TOTAL între ministrul Sănătăţii şi sindicate. Reacţie DURĂ a Sorinei Pintea

Publicat de Andrei P

Sindicaliştii Sanitas ameninţă cu proteste de amploare, deşi salariile cadrelor medicale vor creşte. Ministrul Sorina Pintea îi acuză de ipocrizie pe sindicalişti.

“Ştiu că sunt nemulţumiri, dar acel procent de 30 la sută pentru sporuri trebuie respectat. Veniturile nete cresc. (…) O să mai discutăm cu Sanitas. Aceste salarii nu sunt mici. Ar fi o ipocrizie din partea celor de la Sanitas să înceapă greva, să facă grevă în condiţiile în care aceste venituri nete cresc”, a spus Sorina Pintea.

Ea a spus că pot fi acordate sporuri şi din venturile proprii ale spitalelor şi că depinde doar de manageri, de modul în care aceştia ştiu să gestioneze. Liderul Sanitas, Leonard Bărăscu, a anunţat, luni, că “toate lumea vrea declanşarea gerevei” şi că s-a decis dechiderea conflictului de muncă, iar din 20 martie sindicaliştii vor începe acţiunile de pichetare a ministerelor.

“Gălăgie mare, toată lumea vrea, dacă se poate, să începem din momentul ăsta să deschidem conflict, să ieşim în stradă, să facem grevă. Trebuie să ne aliniem totuşi la ce spune legea. Am decis să deschidem şi conflict de muncă, să strângem semnături. Începând cu data de 20, de săptămâna viitoare, asta înseamnă marţi şi joi, o să începem cu pichetări la ministere”, a declarat liderul Sanitas.

CITEŞTE ŞI:

Dragnea, CANDIDAT PSD la PREZIDENŢIALE? Gabriela Firea a dat un SEMNAL CLAR în acest sens

Lasa un comentariu