Prima pagina Sport

Răzvan Burleanu: „Deși nu a fost chiar un fleac, i-am ciuruit!”

Publicat de Grigore Bogdan
Ieri, la Casa Fotbalului, au avut loc alegerile pentru un nou mandat de președinte al Federatiei Române de Fotbal. Cu 168 de voturi „pentru”, Burleanu a câștigat zdrobitor incă din primul tur, consolidandu-și astfel un nou mandat la șefia FRF. Principalul său contracanditat, Ionuț Lupescu, in care unii iși puneau speranța că va câștiga și va reforma fotbalul românesc, a strâns doar 78 de voturi.

Victoria lui Burleanu reprezintă o mare bucurie pentru sustinătorii lui, pentru altii insă reprezintă eșecul fotbalului românesc. Mircea Lucescu a spus, la un post TV, că „fotbalul românesc a murit”.

Fotbalul românesc a murit în această seară. Inevitabil, Lupescu, Chivu și alții se vor îndepărta de fotbalul românesc după aceste alegeri. Alegerile s-au disputat între un om care a influențat voturile și un om care și-a construit cariera pe baze sportive. N-am înțeles de ce unul a vorbit 20 de minute și ceilalți 10 minute. Nu știu unde va fi fotbalul românesc peste 4 ani. Îmi văd de treburile mele. Să dea Dumnezeu să fie bine, fotbalul ne-a adus atâtea satisfacții până la începutul anilor 2000. Nu pot să știu ce va fi”, a declarat  Mircea Lucescu, la TVR 1.

Cornel Dinu declara că „ceea ce s-a întâmplat este una dintre cele mai mari înfrângeri din palmaresul fotbalului nostru”.

„Îmi pare rău de Ionuț Lupescu și de bunele sale intenții care sunt convins că le-ar fi realizat. Bineînțeles, doar peste câțiva ani și având o echipă competentă. Am dovedit și în fotbal că nu avem nevoie de oameni apreciați și calificați cu adevărat în Occident. Să stea acolo cu mărgăritarele sale, noi ne mulțumim cu știr. Ceea ce s-a întâmplat este una dintre cele mai mari înfrângeri din palmaresul fotbalului nostru. Una dintre cele mai bune echipe naționale din istoria noastră, cu Sir Alex Ferguson și Mircea Lucescu la comandă, a fost învinsă la scor de Pocreaca din Deal. Numai la noi se putea așa ceva. Bravos, națiune! Este un moment în care și în fotbal se confirmă că mediocritatea este împotriva elitelor motivată doar de peșcheș. Așa se îngroapă tradiția și respectul pentru istoria națională a unui popor. Care astfel devine populație”, a declarat Cornel Dinu.

 

Lasa un comentariu