Politică Prima pagina

Răzvan Cuc, veşti bune despre Autostrada Ploieşti-Braşov: „Până la sfârşitul acestui an avem contractul semnat cu un prestator”

Publicat de Grigore Bogdan
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a declarat că până la sfârşitul acestui an va fi semnat contractul cu un prestator pentru Autostrada Ploieşti-Braşov, aceasta fiind declarată obiectiv strategic de interes naţional.

„Va fi o procedură mai simplificată de achiziţie, similară procedurilor care sunt desfăşurate de Ministerul Apărării Naţionale, mult mai rapidă. (…) Estimez că până la sfârşitul acestui an avem contractul semnat cu un prestator”, a declarat ministrul.

„Dorinţa mea a fost s-o facem pe buget de stat, pentru că se poate face, impactul este multianual. Eu m-am bucurat când a venit consorţiul chinezo-turc, dar şi dacă stăm în negocieri trei, patru, cinci, şase luni, nu cred că mai este util. Noi trebuie să luăm nişte măsuri radicale acum pentru implementarea obiectivelor de infrastructură. Ploieşti-Braşov este un obiectiv care este dorit de români de foarte mult timp”, a declarat Răzvan Cuc.

„Tot în cadrul şedinţei de astăzi, am aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov să fie declarat obiectiv strategic de interes naţional. În acest context, am atenţionat-o pe doamna Prim-ministru că încă de la finalul anului trecut este în vigoare o lege pe care Guvernul continuă să o încalce şi care prevede obligativitatea construirii Autostrăzii Moldovei”, a afirmat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare al Ţării.

Lasa un comentariu