Opinii Prima pagina

Reacţia lui C. T. Popescu cu privire la relaţia tensionată BOR – Dragnea: „E un semn de mare slăbiciune pentru el, e o rană foarte gravă, biserica a fost principala lui forţă care trebuia să-l propulseze spre ce dorea”

Publicat de Grigore Bogdan
Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 pozitia comuna a reprezentanților Patriarhiei Bisericii Ortodoxe și ai Arhidiecezei Romano-Catolice, potrivit carora cauzele esecului referendumului sunt manipulările și asocierea cu Liviu Dragnea. Jurnalistul a concluzionat, spunând ca acesta „e un semn foarte rău pentru Dragnea. BOR face rar astfel de gesturi”.

„E un semn de mare slăbiciune pentru el (Liviu Dragnea -n.r.), e o rană foarte gravă, biserica a fost principala lui forţă care trebuia să-l propulseze spre ce dorea, să fie şi el iubit de <mese>.
Că nu-l iubeşte nimeni pe Dragnea. Şi când spun nimeni mă gândesc la toată lumea.
S-a bazat pe biserică, iar BOR a fost întotdeaună tolănită lângă scaunul puterii. Cu patriarhul în frunte care a fost cu cine e mai tare. În clipa în care a intervenit o disfuncţie în această relaţie foarte plăcută şi strânsă între biserică şi putere, niciodată biserica n-a spus în clar cu nume şi prenume despre cine e vorba, fiind chiar şeful puterii de atunci.

Teama bisericii de a pierde enoriaşi, voturi, biserica e singurul partid din România care n-a fost niciodată în opozitie, dar are şi ea nevoie de niste voturi, să vină oamenii la biserică, să cotizeze. Spaima lor a fost atât de mare că Dragnea le poate să producă daune mari, încât au simţit nevoia ce nu le stă în fire să se debaraseze de el în acest fel.

E un semn foarte rău pentru Dragnea. BOR face rar astfel de gesturi”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Lasa un comentariu