Prima pagina Turism

REPORTAJ Castelul Cantacuzino, un loc de basm pe Valea Prahovei

Publicat de Diana F
Dacă vrei să te simți ca un prinț sau prințesă din poveștile copilăriei, atunci nu evita acest loc de basm de pe Valea Prahovei. Indiferent de anotimp, el are un farmec aparte și deja mii de turiști în trec pragul săptămânal. Prețul de intrare nu este foarte piperat, 20 de lei costă să vezi grădina și castelul (cu ghid inclus) și încă 15 lei mai trebuie să plătești dacă ești pasionat de pictură, deoarece există o galerie de artă, iar cele mai importante tablouri sunt ținute chiar în fostul dormitor al Prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, cel supranumit ”Nababul” pentru bogăția sa.

Cum intri pe poarta Castelului te va învălui o atmosferă din secolul trecut și vei fi întâmpinat de niște căței foarte prietenoși. Atracția principală este un leagăn amplasat în grădină unde majoritatea vizitatorilor se înghesuie să facă fotografii deoarece peisajul pur și simplu îți taie respirația. Pentru grădina castelului nu există ghid așa că poți să stai și o zi întreagă și să hoinărești prin ea, unde poți vedea grota, havuzurile (n.r. elemente peisagistice care decorează parcul castelului), capela, aleea din curtea interioară, unde se mai află un leagăn, care conduce către Biserica de lemn.

În interiorul castelului sunt și acolo atracții dar vă vom lăsa pe voi să le descoperiți. De asemenea, există un restaurant, Canta Cusine, unde te poți relaxa după ce ai făcut turul castelului.

În acest moment, Palatul Cantacuzino este deținut de un investitor german, Kurt Neuschitzer, care este CEO al companiei Zamora Estate și a preluat acest domeniu de la ultimul moștenitor al familiei Cantacuzino. Soția germanului este o artistă din Rusia care aduce foarte des artiști importanți ai Teatrului Bolshoi din Moscova să cânte în interiorul castelului unde se află un pian.

Castelul este deschis în timpul săptămânii de la ora 10:00 la 18:00, intrarea cu ghid se face din oră în oră. Iar sâmbăta și duminica de la 10:00 la 19:00. De asemenea, în zilele de 30 și 1 decembrie castelul va fi deschis pentru vizitatori cu program normal.

La castel poți ajunge atât cu mașina, dar și pe jos dacă alegi să vii cu trenul pe Valea Prahovei, el fiind la doar 10 minute de mers pe jos de la Gara Bușteni. Adresa completă este Strada Zamorei 1, Bușteni 105500.

Citește și:

Ce poți face la Azuga, o stațiune superbă care a luat locul unui oraș comunist

Lasa un comentariu