Prima pagina Sport Turism

REPORTAJ Cum arată orașul unde Moți și Keșeru sunt vedete

Publicat de Diana F
Ludogorets Razgrad a câștigat deja matematic campionatul a șasea oară consecutiv în Bulgaria. Iar noi am mers în orașul care i-a adoptat pe cei Cosmin Moți și Claudiu Keșeru pentru a vă arăta și vouă unde trăiesc aceștia.

Am trecut pe lângă o fortăreață romană, o fabrică imensă de antibiotice, cel mai probabil cea pe care o deține patronul echipei de fotbal, am mers pe lângă niște blocuri comuniste și am parcat în centrul orașului, unde se află…o moschee. A lui Ibrahim Pașa, care datează de la 1616.

Dacă vă veți gândi să mergeți aici veți rămâne impresionat de aerul curat și de verdeață. Totul este verde, castanii înfloriți și fântâni arteziene cât vezi cu ochii foarte bine întreținute. Iar hotelul Cartoon se vede din orice punct al orașului fiind amplasat pe o colină.

Cosmin Moți are dedicată și o peluză din stadion și va rămâne pentru totdeauna în inima oamenilor din Razgrad. Din dragoste pentru fostul fundaș dinamovist care a scos Steaua din preliminariile Champions League și a calificat echipa sa în grupe, Moți este prezentat ca vedeta orașului într-un tablou de la un pub din centru. În august 2014 Cosmin Moţi a intrat în poartă după ce Stoyanov a fost eliminat în minutul 119, iar fostul fundaş al dinamovistilor a apărat două lovituri de departajare.

La alt restaurant se ascultă muzică românească, dar nu am găsit pe nimeni să vorbească limba noastră și nici engleză nu prea știu localnicii. Cu toate asta Moți și Keșeru au învățat bulgara și se simt ca acasă în orașul situat la 130 de kilometri de București.

33.416 de oameni locuiesc în Razgrad

6 goluri în 36 de meciuri a înscris Cosmin Moți în toate competițiile în acest sezon pentru Ludogorets

30 de goluri a înscris Keșeru în toate competițiile în acest sezon pentru Ludogorets

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu