Gastronomie

Reţete de post. Conopidă cu ciuperci

Publicat de Eugenia Popescu
Conopida cu ciuperci este o reţetă foarte potrivită pentru vremea postului şi în acelaşi timp delicioasă. Aceaste fel de mâncare poate fi servit atât pe post de garnitură, cât şi ca gustare. Postul Naşterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, aşa cum este cunoscut de către toţi credincioşii, se ţine 40 de zile, începand cu data de 15 noiembrie şi sfarşind la 25 decembrie.

Ingredientele necesare:

1 conopidă
200 g ciuperci
100 g margarină
1 lingură făină
1 legătură de pătrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Conopida se rupe în bucheţele se spală şi se fierbe în apă cu sare. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc 10-15 minute în margarină, după care se presară făina şi se sting cu o cană de apă (se poate folosi şi apa în care a fiert conopida pentru gust).

După ce au dat în clocot, se adaugă conopida fiartă, se potriveşte de sare şi se mai fierb încă 10 minute. La sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se potriveşte de piper.

Lasa un comentariu