Justitie Prima pagina

REVOCAREA LUI KOVESI. Tudorel Toader DEZVĂLUIE MUTAREA prin care îi poate DA “ŞAH-MAT” lui Iohannis

Publicat de Andrei P

Tudorel Toader nu renunţă la ideea ca Laura Codruţa Kovesi să fie revocată, deşi Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negative acestei cereri. Mai mult, chiar şi preşedintele Klaus Iohannis a dat de înţeles că o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi. Tudorel Toader joacă tare şi a dat de înţeles astăzi că e dispus să sesizeze Curtea Constituţională a României.

“Sunt pregătit. Aveaţi dubii dacă ştiu să fac o sesizare la CCR? Aşteptăm motivarea secţiei de procurori. Să aşteptăm hotărârea preşedintelui, apoi decidem”, a tunat Tudorel Toader. CSM a dat aviz negativ cererii făcute de Tudorel Toader, însă motivarea întârzie.

”Aşteptăm motivarea Secţiei de Procurori. Cred că hotărârea a fost luată în câteva minute, dar motivarea durează de vreo două săptămâni, pentru că e dificil să motivezi contra evidenţei. E dificil să feliciţi pe cineva pe motivul că a încălcat de trei ori Constituţia, adică trei conflicte juridice de natură constituţională, în jumătate de an de aceeaşi persoană, între puterile statului, chiar dacă al treilea, Curtea, a spus că se respinge, dar considerentele sunt ad literam ca în Decizia 68 din admitere. Aşteptăm motivarea Secţiei de Procurori. Cred că hotărârea a fost luată în câteva minute, dar motivarea durează de vreo două săptămâni, pentru că e dificil să motivezi contra evidenţei. E dificil să feliciţi pe cineva pe motivul că a încălcat de trei ori Constituţia, adică trei conflicte juridice de natură constituţională, în jumătate de an de aceeaşi persoană, între puterile statului, chiar dacă al treilea, Curtea, a spus că se respinge, dar considerentele sunt ad literam ca în Decizia 68 din admitere.

Nu le reproșez nimic, tot românul îşi cunoaşte atribuţiile de serviciu pe care le are şi tot românul îşi îndeplineşte corect, loial şi la timp respectivele atribuţiuni. Procurorii din Secţia Consiliului Superior al Magistraturii au luat o hotărâre instant, rapidă, în câteva minute. Acum, vă daţi seama că le este greu ca să motiveze contra evidenţei. Un demnitar încalcă în jumătate de an de trei ori Constituţia, generează trei conflicte juridice de natură constituţională, după care pe autorul acelor încălcări să-l feliciţi”, a spus Tudorel Toader la sediul Ministerului Justiției.

CITEŞTE ŞI:

Tăriceanu, MESAJ FERM pentru Klaus Iohannis

Lasa un comentariu