Prima pagina Stiinta & Cultura

Revoluţie în ştiinţă: Microbii, proteina viitorului în industria alimentară şi stimul pentru agricultură

Publicat de Grigore Bogdan
Mai multe echipe de cercetatori cauta modalitati revolutionare prin care microbii pot fi folositi astfel incat sa devina o sursa alternativa de proteina – hrana pentru omenire. De asemenea se studiaza in ce masura aceleasi microorganisme pot stimula productia in agricultura.

Cercetătorii au reuşit să înţeleagă adevăratul impact al microorganismelor, inclusiv bacterii, alge şi ciuperci. Se găsesc peste tot pe Terra, inclusiv pe organismele umane, iar, în prezent, antreprenori şi investitori precum Bill Gates şi SoftBank speră ca microorganismele să revoluţioneze sursele de hrană şi agricultura similar modurilor în care au transformat medicina.

În ceea ce priveşte agricultura, un număr din ce în ce mai mare de companii, precum Joyn Bio, Pivot şi Indigo, caută să valorifice microbii care se găsesc pe rădăcini şi în sol pentru a proteja şi a stimula culturile. Aceştia ar putea contribui la reducerea cantităţilor de substanţe chimice folosite în agricultură, menţinând în acelaşi timp rata de productivitate.

Lasa un comentariu