Externe Prima pagina Sanatate

Revoluţie în medicină? A doua persoană din lume prezintă o remisiune de durată a virusului HIV-1, după un transplant de măduvă osoasă

Publicat de Grigore Bogdan
Cercetatori de la Universitatea din Cambridge urmeaza sa anunte, in cadrul unei conferinte, ca o a doua persoană a prezentat o remisiune de durată a virusului HIV-1, cel care produce SIDA, după întreruperea tratamentului şi este probabil vindecată, relatează AFP, DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

La zece ani după confirmarea primului caz al unui pacient cu HIV care a intrat în remisiune, un al doilea caz, cunoscut sub numele de „pacientul din Londra”, nu a mai prezentat niciun semn de infecţie cu acest virus de peste 19 luni, au afirmat cercetătorii în revista Nature.

Ambii pacienţi au suferit transplanturi de măduvă osoasă pentru a trata cancere de sânge, primind celule stem de la donatori cu o mutaţie genetică rară ce împiedică instalarea virusului HIV.

„Ajungând la o remisiune în cazul celui de-al doilea pacient prin utilizarea unei abordări similare am demonstrat că ‘pacientul din Berlin’ nu a fost o anomalie”, a declarat cercetătorul principal Ravindra Gupta, profesor la Universitatea din Cambridge, referindu-se la primul caz din lume de remisiune la un pacient cu HIV.

sursa foto: https://newspunch.com

Lasa un comentariu