Politică Prima pagina

Rezultat BOMBĂ din partea CSM după verificarea lui Lazăr! Nu a fost identificat documentul – despre care vorbea Toader – de clasare a unui dosar în care era vizat Iohannis

Publicat de Grigore Bogdan
CSM a anunţat, astăzi, rezultatul verificărilor în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr pentru funcţia de procuror general. Verificările magistraţilor CSM vin după ce ministrul Justiţiei a declarat că va face publică rezoluţia de clasare a dosarului care îl viza pe Iohannis, găsită în mapa lui Augustin Lazăr, informează Antena3.

CSM vine cu un răspuns bombă, tulburând si mai mult apele în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr! Astfel, secția pentru procurori a CSM precizează că în raportul de evaluare a procurorului general, Augustin Lazar, nu a fost identificat documentul – despre care vorbea Tudorel Toader – de clasare a unui dosar care-l viza pe Iohannis.

„Având în vedere Raportul privind activitatea managerială a procurorului general al României iniţiat de ministrul justiţiei Tudorel Toader în care se face vorbire la punctul 2 despre „o rezoluţie de clasare care privea preşedintele României în funcţie”, vă rog să-mi eliberaţi copia acestei rezoluţii aflată în dosarul cu propunere de numire a mea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă înalta, Curtea de Casaţie şi Justiţie înaintat de Ministerul Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii, în anul 2016″, se arata in cererea procurorului general.

„Urmare a adresei dumneavoastră (…), vă aducem la cunoştinţă că în urma verificării documentaţiei ataşate la lucrarea noastră (…) (având ca obiect avizarea propunerii ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitarea dumneavoastră”, se arată în documentul transmis de CSM lui Augustin Lazăr, potrivit acestuia.

Scandalul a izbucnit odată cu prezentarea, de către Tudorel Toader, a raportului prin care a demarat procedura de revocare a lui Augustin Lazăr.

Lasa un comentariu