More

  Rinoplastie – Afla Ce Nu Stii Si Ti-E Teama Sa Intrebi

  Nasul este un fel de axa de simetrie a fetei, atragand vederile celorlalti. Forma sa poate sa imbunatateasca si sa ascunda abaterile de proportii de la un chip ideal si sa agraveze situatia. Rinoplastia este o operatie care are ca scop corectarea anumitor defecte ale nasului. Necesitatea de rinoplastie poate aparea din cauza deformarii nasului si a septului acestuia, creand probleme de respiratie si contribuind la dezvoltarea sforaitului. 

  Deviat ca urmare a unei lovituri sau a unei boli, septul nazal provoaca adesea atat un aspect inestetic al nasului, cat si disconfort pacientului. Indicatiile pentru rinoplastie sunt: varful nasului ingrosat, forma de sa a nasului, cocoasa a nasului, deformarea nasului dupa leziune, un nas lung, nari mari, tulburare de respiratie nazala, sforait.

  Rinoplastie la clinica Dr. Panturu

  Operatiile plastice ale nasului sunt foarte populare astazi si se efectueaza zilnic la clinica Dr. Panturu. De asemenea, clinica este specializata in reconstructii complexe, precum eliminarea perforatiilor in sept. Aceasta este o operatiune extraordinara, pe care putini oameni o intreprind. 

  Dar, in munca medicului Panturu, procesul de gasire a formei necesare a nasului pentru un pacient care isi doreste un aspect ideal, nu poate fi mai putin dificil. De asemenea, sunt pacienti care nu sunt foarte clari in ceea ce vor. 

  Unui astfel de pacient trebuie sa-i dedice mai mult timp si chiar sa-i invite rudele apropiate la o consultatie. Ca optiune de solutie, exista proportii verificate folosind simularea pe computer, care permit efectuarea operatiei cat mai clar posibil, concentrandu-se pe aspectul viitorului nas convenit cu pacientul.

  Operatia se efectueaza fie in ambulatoriu, fie in spital, iar apoi pacientul petrece o zi in clinica. Procesul de rinoplastie este destul de lung – in medie este de 2-3 ore. Acest lucru se datoreaza faptului ca chirurgia moderna foloseste tehnici nedistructive care necesita o munca minutioasa si delicata. 

  Chirurgul foloseste optica speciala pentru a lucra cu microfilamente mai subtiri decat un fir de par. Daca este necesar, in timpul rinoplastiei, el incearca sa foloseasca tesutul cartilajului propriu al pacientului, care necesita, de asemenea, timp si o abordare delicata a indepartarii unui astfel de tesut. 

  Dupa operatie, se aplica un strat de ipsos pe zona nasului pentru a fixa deplasarea osoasa si a netezi relieful pielii. In general, perioada de recuperare dureaza aproximativ doua saptamani. Dupa o luna si jumatate, poti conta pe revenirea la ritmul normal de viata.

  Rezultat dupa rinoplastie

  Evaluarea rezultatului va depinde de tipul de rinoplastie efectuata. Daca a existat o scadere a volumului si o schimbare semnificativa a formei, atunci acest lucru va fi vizibil imediat dupa indepartarea ipsosului. 

  O eliminare mai subtila a deficientelor se poate observa dupa vindecarea completa a tesuturilor si indepartarea edemului. Pentru recuperare, sunt ideale procedurile cu microcurent (3-10 proceduri) care iti vor permite rapid eliminarea umflaturilor si promovarea vindecarii mai rapide. 

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare