Externe Prima pagina

Rovana Plumb, respinsă de PE pentru funcţia de comisar european. Motivul: discrepanţa dintre declaraţiile de avere prezentate la Bruxelles şi Bucureşti

Publicat de Grigore Bogdan
Europarlamentarul Siegfried Mureşan a anuntat ca, Rovana Plumb a fost respinsa de Comisia juridică a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european. Motivul votului negativ este discrepanţa dintre declaraţiile de avere prezentate la Bruxelles şi Bucureşti, chestiune in care comisarii europeni i=au cerut Rovanei Plumb informatii suplimentare.

„Breaking news. Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsa acum cu larga majoritate de Comisia Juridica a Parlamentului European. In favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Impotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abtinut 2 europarlamentari”, a scris Siegfried Mureşan, joi, pe Facebook.

„Înaintea audierilor în Parlamentul European, Comisia juridică din Parlament are obligaţia de a examina declaraţiile de interese financiare ale tuturor candidaţilor la funcţiile de comisar europeni. Fără confirmarea din partea Comisiei juridice a absenţei conflictelor de interese în declaraţie se suspendă procedura pentru numirea comisarului desemnat. În cazul în care Comisia juridică constată nereguli în declaraţiile de interese financiare, comisarului desemnat i se solicită să furnizeze informaţiile suplimentare şi poate decide, atunci când este cazul, să îl invite pe comisarul desemnat la o discuţie. Acesta este şi cazul doamnei Rovana Plumb. Comisia juridică a solicitat mai multe informaţii în scris din partea doamnei Plumb după ce a constat mai multe diferenţe între declaraţia de interese financiare prezentată la Bruxelles şi declaraţiile oficiale din România. Doamna Plumb a răspuns în scris solicitărilor Comisiei juridice însă informaţiile transmise nu au convins. De aceea, Comisia juridică a trecut la următorul pas şi a invitat-o pe doamna Plumb mâine la o audiere extraordinară”, a scris Siegfried Mureşan, pe Facebook.

Lasa un comentariu