Societate Vocea Bucurestiului

S-au aprins luminiţele de sărbători în Capitală

Publicat de Eugenia Popescu
Primaria Municipiului Bucuresti a dat startul Sărbatorilor de Iarnă, vineri 1 decembrie, de la Târgul de Crăciun al Bucureştiului, din Piaţa Constituţiei. Cea care a apăsat butonul prin care s-a dat startul sărbătorilor de iarnă în Bucureşti a fost artista Paula Seling, ajutată de doi copii.

Peste 3 milioane de beculeţe de tip LED au fost instalate în Capitală cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar anul acesta traseul iluminatului festiv însumează peste 33 de kilometri şi cuprinde 59 de locaţii din Bucureşti.

Tema iluminatului festiv este axată pe tradiţii şi simboluri româneşti, astfel că unele ornamente sunt în formă de ie, clop sau horă.

„De ziua României, împodobim Bucureştiul şi dăm startul oficial evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă. În premieră, având în vedere că se intră în Anul Centenar-100 de ani de la Marea Unire, tema iluminatului de sărbători de anul acesta este inspirată din tradiţiile româneşti. Doresc să îi invit atât pe bucureşteni, cât şi pe turiştii români şi străini să viziteze Târgul de Crăciun al Bucureştiului, care are loc în Piaţa Constituţiei şi care a devenit, în ultimii ani, evenimentul central care marchează sărbătorile de iarnă din Capitală României”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Tot vineri a fost deschis şi Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei în perioada 1 – 27 decembrie, în Piaţa Constituţiei, unde sunt instalate peste 100 de căsuţe şi se află o zonă gastronomică cu produse româneşti, un târg de meşteşuguri şi produse tradiţionale, un pationar în aer liber, un carusel, ateliere şi Casa lui Moş Crăciun. Târgul poate fi vizitat zilnic, între orele 10:00 – 22:00.

Sursa foto Facebook Bucureşti Optimist

Lasa un comentariu