Prima pagina Sanatate

Șeful ANPC, anunț îngrijorător despre mere: „Acum vine un măr din Polonia stropit cu imazalil. Acest tip de sustanțe pot provoca cancer”

Publicat de Grigore Bogdan
Seful ANPC, Horia Constantinescu, a declarat la Antena3, ca fructele importate pe care le cumpărăm din hypermarket, precum merele, sunt tratate cu substanțe extrem de periculoase, ca imazabilul, care pot fi cancerigene.

„Dacă pe vremuri mărul proaspăt venea de la Iteşti, din Maramureş, îl găseam pe tarabă şi îl luam acasă, acum vine un măr din Polonia stropit cu imazalil. Este un fel de ceară care protejează antifungic şi dă şi un luciu specific. Atunci, dacă tot vrem şi spunem că‚ în felul ăsta ne protejăm’, că se protejează numai pe ei cu imazalil, nu putrezeşte mărul lor, că pe vremea noastră mai puteai să găseşti şi un vierme în măr şi nu murea nimeni. Măcar dacă o faci fă-o perfect, cum e mărul… fă şi serviciile să fie perfecte”, a explicat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

„Există studii care arată că în funcție de cantitatea ingerată, acest tip de sustanțe pot provoca cancer. Dar nu a stabilit nimeni dacă ingerăm această substanță timp de o săptămână, două, un an, acel minim permis nu poate provoca consecințe la fel de grave. Mă întrebam retoric, dacă ploaia nu spală această ceară, cum oare putem noi să o spălăm la robinet?”, a spus directorul ANPC la Antena 3.

Lasa un comentariu