Criptomonezi

Creatorul Bitcoin este acum printre cei mai bogați 50 de oameni din lume

Satoshi Nakamoto
Publicat de Cristian T.
La pragul de 19.771 dolari atins ieri, Bitcoin și-a propulsat creatorul, Satoshi Nakamoto, pe locul 44 al celor mai bogați oameni de pe planetă.

Interesant este că și după opt ani de la lansarea criptomonedei, încă nu știm cine este acest misterios personaj.

În ultimii ani, mulți oameni au fost suspectați că sunt inventatorul real al Bitcoin, care are pseudonimul Satoshi Nakamoto. Lista îi include pe Michael Clear, dezvoltatorul de jocuri finlandez Vili Lehdonvirta, și chiar un trio identificat de revista Fast Company.

Cel mai aproape de a descoperi cine este Nakamoto a fost în decembrie 2015, când locuința omului de afaceri Craig Steven Wright a fost percheziționată de poliția australiană din Sydney.
Wright a fost declarat  de  publicațiile Wired și Gizmodo, după analiza atentă a numeroase mesaje pe email, postări pe blog și interviuri, că este creatorul misterios. Wright nu a confirmat acest lucru la vremea respectivă, dar mai târziu a susținut că este Nakamoto. Ulterior, el nu a reușit să demonstreze că a construit cu adevărat Bitcoin, deoarece nu a putut să semneze criptografic primul bloc de date generat în timp ce criptomoneda își schimba valoarea – ceea ce adevăratul Satoshi ar fi fost capabil să facă cu ușurință.

Încă o dată, ne-am întors de unde am plecat în căutarea inventatorului real al lui Bitcoin. Oricine ar fi, averea sa estimată de 980,000 BTC ar valora în jur de 19,4 miliarde de dolari, mai mare decât investitorul saudit miliardar Prince Alwaleed bin Talal.

Lasa un comentariu