Politică Prima pagina

Scandal în Camera Deputaţilor. Liberalii au cerut revocarea lui Dragnea de la conducerea acestui for legislativ şi a lui Iordache din funcţia de vicepreşedinte

Publicat de Grigore Bogdan
Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de astazi, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ, dar si a lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte, anunta Mediafax.

”Astăzi (miercuri – n.r.) vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen două solicitări de revocare a dlui. vicepreşedinte Florin Iordache şi a dlui. preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. De asemenea, prima solicitare pe care v-o fac şi vă rog să ţineţi cont de succesiunea solicitărilor de procedură şi în felul acesta să le supuneţi votului”, a cerut Raluca Turcan, deputat PNL.

”Există suspiciunea că dvs. vă mai menţineţi la putere prin fraudă şi sunteţi predispuşi la încălcarea regulamentului. De asemenea, vă supun votului propunerea ca votul astăzi să fie cu mână ridicată, întrucât am avut număroase dovezi că sistemele electorinice votează la dispoziţia conducerii Camerei Deputaţilor. Nu avem încredere în modul în care veţi utiliza sistemele electronice”, a conchis Turcan.

Iordache a comentat solicitarea liberalilor.

”Asta însemană să citeşti şi să citeşti pe aşa cum îi convine atunci când ai deficienţe în a înţelege un regulament şi din respect pentru dvs vorbesc de la acest microfon. (…) Pentru a putea să fie introdus un proiect pe ordinea de zi, trebuia, potrivit art. 69 alin. 3, ca liderii de grup, cu unanimiatate de vot, să fie de acord cu introducerea acestui proiect pe ordinea de zi. (..) Atunci când se solicită în BP revocarea preşedintelui CD preşedintele camerei la acel moment, cât şi conducerea plenului votează conducerea camerei unui vicepreşedinte”, a spus în plen Florin Iordache.

Lasa un comentariu