Prima pagina

SCANDALUL MANUALELOR CU GREȘELI! Maria Nistor, directorul EDP: „Vom actiona în judecată atât Centrul Național de Evaluare și Examinare, cât și autorii”

Publicat de Grigore Bogdan
Pe fondul scandalului manualelor pline de greşeli, Editura Didactică și Pedagogică a decis sa îi dea în judecată pe autori şi pe cei care au aprobat publicarea cărţilor, informeaza Digi24.

Maria Nistor a anunţat că manualul de Geografie pentru clasa a VI-a va fi retipărit. Pentru celelalte vor fi trimise în şcoli erate.

„Vom actiona în judecată atât Centrul Național de Evaluare și Examinare, cât și autorii, de acolo mă aștept la niște daune morale pentru că au greșit cu abordarea pe care au avut-o în raport cu EDP. La Geografie e imperios necesară retipărire, ar fi imperios necesar și ca autorii și evaluatorii să își ceară scuze alături de EDP în privința redactării, la celelalte manuale avem: pe de-o parte istorie – se va face o mică erată. Aici aveți o parte din erorile identificate în manualele de clasa a V-a de la toate editurile. Continuăm cercetarea, o să o publicăm, dacă ai un precedent, nu trebuie să continui pe același tipar”, a spus Maria Nistor, directorul EDP.

Lasa un comentariu