Prima pagina Sport

Se răzbună? Ce trebuie să facă Simona Halep astăzi

Publicat de Diana F
Simona Halep, 26 de ani, locul 1 WTA, și ucraineanca Elina Svitolina, 23 de ani, locul 4 WTA, joacă de la ora 14:00 în finala turneului de la Roma. M Aceasta va fi reeditarea finalei din sezonul trecut, când Svitolina s-a impus în trei seturi, 4-6, 7-5, 6-1, după ce Simona s-a accidentat în primul set. Acum, Simona are șansa să își ia revanșa după ce Svitolina i-a răpit ocazia de a intra în istorie, scrie gsp.ro.

În 2017, Simona Halep a avut o serie excelentă pe zgură. Jucătoarea noastră a ajuns în finala de la Roma după ce a câștigat turneul de la Madrid, iar dacă s-ar fi impus în turneul din capitala Italiei ar fi intrat în istorie. Din 2009, de când turneul de la Madrid se joacă pe zgură, înainte de Roma, doar două jucătoare au câștigat ambele turnee în același an.

Prima care a reușit această performanță a fost Dinara Safina, în 2009. Rusoaica a câștigat finala de la Madrid învingând-o pe Caroline Wozniacki, iar la Roma a triumfat în fața Svetlanei Kuznetsova.

Simona Halep a vorbit ieri despre această finală cu Elina Svitolina, după ce a trecut dramatic de rusoaica Maria Sharapova, 31 de ani, locul 40 WTA, scor 4-6, 6-1, 6-4, în semifinala turneului de la Roma.

„Este frumos pentru ambele să fim iar în finală. Va fi un meci frumos. Sper ca anul acesta să nu mă mai accidentez. Știu cum să joc, dar ea este o adversară dificilă, o jucătoare excelentă. Trebuie să fiu concentrată pe jocul meu și să mă bucur de meci. Este o oportunitate excelentă. Trebuie să joc cel mai bun tenis al meu.

Svitolina are un joc diferit față de Sharapova. Nu mă gândesc prea mult la adversară, dacă atacă sau mai mult se apără. Trebuie să fiu calmă și să îmi fac jocul.”, a declarat Simona Halep

Lasa un comentariu