Prima pagina

Şeful INML, precizări importante privind cazul Caracal: „Rezultatele obţinute sunt parţiale. În acest sens se continuă efectuarea testelor”

Publicat de Grigore Bogdan
Şeful INML George Curcă a declarat privind cazul de la Caracal, ca instituţia pe care o conduce nu a dat comunicate de presă privind expertizele medicale ştiinţifice, acestea fiind preliminare, iar procesul de verificare a probelor biologice este departe de a se fi terminat.

„Contrar unor afirmaţii care au apărut în spaţiul public,  INML Mina Minovici Bucureşti nu a emis comunicate, ci a întocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale. Datele medico-legale conţinute în aceste rapoarte de expertiză au valoare ştiinţifică şi constituie elemente probatorii la dispoziţia organelor de justiţie”, se arată într-un comunicat de luni al instituţiei de medicină legală.

„Faţă de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite şi comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare întrucât rezultatele obţinute sunt parţiale”, mai punctează directorul INML.

„În acest sens se continua efectuarea testelor si procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodată, pentru a completa datele medico-legale în interesul justiţiei, se desfăşoară un proces de reeşantionare şl de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare ”, se mai arată în comunicatul transmis de INML.

Lasa un comentariu