Politică Prima pagina

Şerban Nicolae, ATAC INCENDIAR după SCANDALUL din DNA: “Ticăloşie greu de imaginat”

Publicat de Andrei P

Şerban Nicolae a avut o reacţie fulminantă în scandalul momentului, în care sunt implicaţi mai mulţi procurori din cadrul DNA.

Senatorul PSD spune că DNA ar trebui refăcută din temelii şi vorbeşte în termeni duri despre modalităţile de acţiune ale procurorilor. Şerban Nicolae vorbeşte despre ticăloşii greu de imaginat şi despre abuzuri.

“Cel mai bine era ca aceste lucruri să nu se întâmple. Cel mai bine era ca dacă se întâmplau, să fie dezvăluite atunci. De regulă, pe mine spovedaniile învinşilor nu mă impresionează foarte tare, mă ajută să încerc să previn pe viitor o asemenea procedură, asemenea mecanisme de o ticăloşie greu de imaginat. Eu cred că încă nu am aflat totul. Cred că au fost foarte multe lucruri în această perioadă şi poate că aceştia, care şi-au făcut un stindard din acest tip de luptă anticorupţie se gândesc mai bine dacă mai susţin o asemenea mizerie. De fapt, noi ce am aflat? Că lupta anticorupţie era selectivă: dacă prindeai un corupt, nu îl sancţionai. Încercai să-l obligi, să-l forţezi să-ţi dea un alt corupt mai interesant sau mai important.”, a declarat Şerban Nicolae.

Întrebat la cine se referă când vorbeşte de “învinşi”, Şerban Nicolae a venit cu precizări.

“La cei care au făcut parte din sistemul ticălos şi atunci când au dat de greu s-au apucat să spună ce ticăloşii au văzut ei şi ce ticăloşii au trăit la viaţa lor. Repet, pe mine nu mă impresionează pentru că în tot acest timp au fost distruşi oameni, au fost distruse cariere, au fost distruse familii. Dacă ar fi fost o luptă anticorupţie, ar fi fost sancţionaţi toţi corupţii descoperiţi. Cred că am ajuns într-un moment foarte grav, în care practic, DNA ar trebui refăcută din temelii. Acolo sunt oameni valoroşi, există procurori capabili în ţara asta, există oameni ştiutori de carte, cu respect faţă de datorie şi de lege, dar cred că în momentul de faţă instituţia este una profund coruptă, una profund afectată de o boală foarte foarte gravă, internă. Practic refăcută din temelii. Din punctul meu de vedere, credibilitatea acestei instituţii s-a prăbuşit şi lucrul ăsta este foarte foarte grav, pentru că cei care plătesc această luptă anticorupţie sunt contribuabilii. Dacă cetăţenii nu au încredere că asta e lupta anticorupţie, ci că a fost un spectacol politic, atunci nu numai că nu or să creadă lucrurile astea, dar nu vor crede nici când vor vedea corupţia reală. O vor accepta ca parte a unui joc de interese a unor alte persoane sus-puse.”, a mai spus senatorul PSD.

CITEŞTE ŞI:

Prima REACŢIE a lui Liviu Dragnea după înregistrările cu procurorii DNA. Şeful PSD vorbeşte despre STAT PARALEL şi MAFIE

Lasa un comentariu