Politică Prima pagina

Șerban Nicolae, propunere majoră pe piața telefoniei mobile: doar aparate care au pre-instalată aplicația unică realizată de STS

Publicat de Grigore Bogdan
Șerban Nicolae, senator PSD, a depus un proiect de lege care prevede ca pe teritoriul României sa se comercializeze doar telefoane mobile care au instalată aplicația STS pentru apelurile și mesajele de urgență.

„Telefoanele mobile pot fi comercializate pe teritoriul României numai dacă au instalate aplicațiile unice de apel de urgență și mesaj de urgență. Aplicațiile unice de apel de urgență și mesaj de urgență sunt proprietatea STS și se pun gratuit la dispoziția operatorilor economici care produc sau comercializează telefoane mobile în România”, prevede completarea Legii adusă prin propunerea legislativă, informează Mediafax.

„Astfel, propunerea instituie obligația comercializării pe teritoriul României doar a telefoanelor mobile care au pre-instalată aplicația unică realizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru apeluri și mesaje de urgență. Aplicația unică este proprietatea STS dar se distribuie gratuit, astfel încât să poată fi instalată pe toate telefoanele mobile ce urmează să fie comercializate pe teritoriul României. Potrivit celor declarate de reprezentanții STS în fața comisiei pentru apărare, această aplicație permite condiții optimizate de localizare față de cele actuale, permițând o mai bună și mai rapidă localizare a unui apelant aflat în dificultate. Propunerea are în vedere un termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a modificărilor legislative, intervaș necesar pentru a putea asigura pre-instalarea pe telefoanele mobile a respectivei aplicații”, precizează Șerban Nicolae, în expunerea de motive.

Lasa un comentariu