Utile

Sigur nu știați! 13 utilizări ale uleiului de cocos pentru bebeluși

Publicat de Diana F
Beneficiile pe care uleiul de cocos le aduce organismului sunt foarte multe și noi vă vom oferi 13 dintre ele, din care multe sigur nu le știați. Este foarte important de menţionat că, pentru a te bucura de toate proprieţăţile acestuia, este necesar să foloseşti un ulei de cocos extravirgin, adică nerafinat şi obţinut prin presarea la rece a nucii de cocos, culese direct din vârful palmierului. Mai mult decât atât, este cea mai sigură metodă de a ţine chimicalele la distanţă de bebeluşul tău şi de tine.

Uleiul de cocos  înlocuieşte cu succes orice cremă pentru eritem fesier

Uleiul de cocos îi vine de hac aşa numitei iritaţii de scutec datorită proprietăţilor antimicrobiene, hidratante şi calmante.

Este un excelent ulei pentru masaj

Bebeluşii adoră masajul (şi nu doar ei). Uleiul de cocos este delicat cu pielea lor sensibilă, de aceea este ideal pentru masajul kinetoterapeutic sau după băiţă.

Îndepărtează cojiţele de pe scalpul bebelusului

Aplicat chiar înainte de băiţă, uleiul de cocos curăţă impurităţile de la nivelul scalpului, cele specifice primelor săptămâni de viaţă.

Înmoaie unghiuţele înainte de tăiere

O cantitate mică de ulei de cocos nu doar că înmoaie unghiuţele, le face mai uşor de tăiat dar are şi proprietăţi nutritive, atât pentru unghii cât şi pentru pielea din jurul lor.

Uleiul de cocos calmează episoadele de dermatită atopică.

În primele luni de viaţă ale bebeluşilor dermatitele sunt frecvente, iar uleiul de cocos, datorită proprietăţilor antimicrobiene şi hidratante, combate uscăciunea şi descuamarea pielii şi reduce semnificativ roşeaţa.

Calmează mâncărimea sau usturimea muşcăturilor de ţânţari

Cum? Prin masarea uşoară a zonelor afectate ale pielii, el grăbeşte vindecarea.

Uleiul de cocos ajută în tratarea infecţiilor cu ciuperci

Uleiul de cocos are proprietăţi antifungice şi, aplicat ca unguent local, reuşeşte să elimine ciuperca picioruşelor pe care copilaşii o “culeg” involuntar.

Ajută în episoadele de constipaţie

Uleiul de cocos este un laxativ natural, îmbunătăţeşte digestia şi funcţia intestinală. Mare atenţie însă, pentru episoadele severe de constipație este bine să cereți ajutorul medicului pediatru!

Diversifică alimentaţia

Uleiul de cocos are un gust foarte bun şi poate fi adăugat în mâncărurile pentru pitici, făcându-le delicioase şi apetisante chiar şi pentru cei mai mofturoşi. Atenţie insă, uleiul de cocos ar trebui să fie consumat doar de copiii cu vârsta peste 1 an şi după consultarea prealabilă a medicului pediatru!

Ajută la refacerea rapidă a pielii

În primele luni de viaţă, când bebeluşii încep să meargă de-a buşilea sau când fac primii lor paşi, inevitabil apar juliturile în genunchi sau loviturile. Uleiul de cocos repară rapid pielea afectată şi reduce durerea.

Uleiul de cocos ajută în tratarea aftelor bucale

Ia puţin ulei de cocos pe deget şi aplică pe aftele micuţului. Are afect antiinflamator, antimicrobian şi pentru că este gustos, cel mic va crede că îi dai ceva bun să guste.

Combate durerile de gingii sau de dinţi

În timpul erupţiei dentare copilaşilor li se poate face un masaj uşor cu ulei de cocos pentru a calma durerea.

Previne cariile şi afecţiunile gingivale

Folosit ca înlocuitor al pastei de dinţi obişnuite, uleiul de cocos luptă împotriva carierii dinţişorilor şi previne bolile gingivale prin puternicul efect antibacterian.

Citește și:

Top 5 cele mai bogate femei din lume

Lasa un comentariu