Sport

Simona Halep nu se teme de nimic: ”Asta vreau”

Publicat de Diana F
Simona Halep poate pierde fotoliul de lider al clasamentului WTA, la Roma, competiție care se va desfășura între 14 și 22 mai.  Caroline Wozniacki este cea care o poate depăşi. Românca de 26 de ani a admis însă că locul 1 mondial nu reprezintă o obsesie pentru ea.

„Nu mă gândesc la locul 1. Top 10 e deschis. Nu mai contează pe ce loc eşti acum. Fiecare jucătoare dă totul pe teren. Merg la Roma să joc cel mai bun tenis al meu”, a spus Simona Halep, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Digi Sport.

Luni va începe a 28-a săptămână pe care Simona Halep o va petrece în poziţia de lider mondial. În acest moment, în Top 100 WTA sunt prezente alte cinci românce: Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea, Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu şi Ana Bogdan.

Ce trebuie să facă Simona ca să rămână numărul 1 în clasamentul WTA

Simona Halep trebuie să apere cele 585 de puncte obținute după finala pierdută anul trecut la Roma. Caroline Wozniacki nu a participat în 2017 la Open-ul italian și nu are nimic de protejat. Calculele sunt complicate, dar au o certitudine: dacă Wozniacki nu e eliminată din primul tur, Simona Halep trebuie să ajungă cel puțin în semifinale pentru a-și păstra poziția de lider. Turneul WTA de la Roma se desfășoară în perioada 14-22 mai.

Lasa un comentariu