Prima pagina Vocea Bucurestiului

Sindicaliştii USLM joacă tare şi ameninţă cu o nouă grevă a angajaţilor Metrorex

Publicat de Grigore Bogdan
Angajatii Metrorex au declanşat vineri o acţiune de protest în faţa Ministerului Transporturilor, ca reacţie la declaraţiile pe care le-a facut aseară Lucian Şova, „când a vorbit de salarii enorme, rupte de realitate”. Marian Artimon, secretar general al USLM, a renegociat solicitarile salariale Metrorex, reducandu-le la 35%, dupa ce initial s-a cerut o marire cu 41%, informeaza Mediafax.

„Protestul din faţa ministerului este o reacţie la ieşirile din presă ale ministrului Lucian Şova, care a incitat salariatii la întâi la conferinţa de presă din 7 noiembrie, şi aseară, la o televiziune, când a vorbit de salarii enorme, rupte de realitate” a declarat pentru MEDIAFAX Marian Artimon, secretar general al USLM.

Artimon spune că sindicaliştii aşteaptă să fie chemaţi la negocieri. Discuţiile nu au loc pentru că ministerul a schimbat Consiliul de Administraţie al Metrorex, care acordă mandat de negociere conducerii executive, aceasta fiind o procedură care durează câteva zile.

La cea mai recentă întâlnire cu conducerea Metrorex sindicaliştii şi-au redus solicitarea de majorare a salariilor de la 41% la 35%, iar în prezent aşteaptă să fie chemaţi la noi negocieri. „Din păcate ne aflăm şi în acest blocaj politic, legat de numirile miniştrilor”, a spus Artimon.

„Noi am suspendat greva generală, dar dacă nu reuşim să semnăm contractul colectiv de muncă, conflictul este deschis şi vom face toate demersurile pentru delanşarea grevei generale în perioada 10 – 15 decembrie”, a încheiat secretarul general al sindicatului.

Lasa un comentariu