Prima pagina Sanatate

ŞOCANT! Cornelia Năstase, dir. de îngrijiri „Victor Babeş” din Capitală, dezvăluie: „Cel mai frecvent, transmiterea infecţiilor este făcută prin intermediul mâinilor personalului medical”

Publicat de Grigore Bogdan
Cornelia Năstase, directorul de îngrijiri din cadrul Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti, a declarat că infecţiile din spitale se transmit, cel mai adesea, prin intermediul mâinilor personalului medical, informează Mediafax.

„Cel mai frecvent, transmiterea infecţiilor asociate asistenţei medicale în spitale este făcută prin intermediul mâinilor personalului medical. (…) O igienă corectă stă la baza oricărui program de prevenire şi control al transmiterii infecţiilor intraspitaliceşti (..) Orice manevră, orice act de îngrijire poate fi salvator de viaţă dacă este făcut în condiţii de curăţenie şi igienă”, a spus medicul.

„În spital avem o preocupare continuă pentru conştientizarea importanţei efectuării igienei mâinilor în rândul întregului personal de îngrijire atât în ceea ce priveşte corectitudinea tehnicii de igienizare a mâinilor cât şi a momentelor în care este absolut necesar să facem acest lucru. (…) La baza oricăror activităţi medicale stă igiena mâinilor. Începând cu tehnicile de curăţenie şi igienizare a spaţiilor, de recoltare a produselor biologice, de administra medicamentelor, de alimentaţia pacientului sau o simplă consultaţia igiena mâinilor asigură un mediu curat şi pune în centrul activităţii medicale o tehnică de siguranţă”, precizează medicul.

Lasa un comentariu