Politică Prima pagina

Sondaj EXPLOZIV de opinie. Creștere SPECTACULOASĂ ALDE. Câte procente are PSD

Publicat de Andrei P

Sociologul Marius Pieleanu a dat publicității, la Antena 3, a unui sondaj de opinie care arată că ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a devenit a treia formațiune politică din România.

De asemenea, de creșteri spectaculoase au avut parte și noile partide lansate de Dacian Cioloș și de Victor Ponta, în timp ce PSD este singurul partid care înregistrează scădere semnificativă.

Iată cifrele prezentate de Marius Pieleanu și scurte aprecieri ale sociologului:

– PSD în jur de 38%, dar nu scade sub această cifră,PNL în jur de 20% și este posibil chiar să scadă sub această cifră, ALDE se situează într-o marjă de 12-13%, însă depinde foarte mult de prestația lui Călin Popescu Tăriceanu.

USR 8% are un electorat stabil și potențial de creștere la peste 10%, UDMR 5-6% și își asigură în orice moment intrarea în Parlament, PMP 4-5%, însă depinde foarte mult de Traian Băsescu.

Mișcarea România 100 a lui Dacian Cioloș a ajuns deja la 6%, în condițiile în care partidul este foarte nou. Cifra de 6% rezultă din mai multe studii sociologice. Dacian Cioloș nu se bate pe același electorat ca și USR, în timp ce Pro România a lui Victor Ponta a ajuns la 4% și are potențial de creștere”.

CITEȘTE ȘI:

Simona Halep ȘI-A SPULBERAT ADVERSARA la turneul de la Roma

Lasa un comentariu