Opinii

Stelian Ion, răspuns la declarația lui Johannis despre schimbarea Constituției

Publicat de Anca D
„Personal, sunt convins că dacă ne-am apuca odată să rediscutăm Constituția, arhitectura statului, este obligatoriu să introducem principiul integrității chiar în Constituție, altfel s-ar putea ca situații de acest tip să apară și în alte cicluri electorale”, a afirmat vineri, președintele Johannis

.
Stelian Ion, liderul USR este primul care comentează declarația președintelui României: „Am perceput acest mesaj al domnului președinte Klaus Iohannis ca pe un gest firesc. Reamintesc faptul că USR a lansat încă din toamna anului trecut proiectul de revizuire a Constituției pentru interzicerea accesului persoanelor condamnate penal la funcțiile publice. Orice om de bună-credinta din această țară ar trebui să accepte că România nu poate progresa având la conducere persoane condamnate penal. Faptul că aceast mesaj vine chiar din partea Presedintelui României este un semn bun. Acest mesaj era necesar în condițiile în care președinții celor două camere ale Parlamentului și partidele care îi susțin – PSD, ALDE, UDMR – par a promova cu totul alte valori, diametral opuse”, declară Ion pentru Stiripesurse.ro.
USR a demarat în noiembrie 2017 o campanie de strângere de semnături pentru o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției. Obiectivul acestei iniţiative cetăţeneşti este strângerea a 500.000 de semnături pentru ca în Constituţie să fie introdusă interdicţia ca persoanele cu probleme penale să poată ocupa funcţii publice. La demersul USR a aderat și Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), gest interpretat ca o susținere indirectă din partea președintelui Iohannis.

Lasa un comentariu