Prima pagina Societate Utile

STUDIU Ce se întâmplă dacă mănânci banane care au coajă neagră

Publicat de Diana F
Bananele cu coajă neagră sau cu pete maronii nu sunt atât de nocive pentru sănătate pe cât ți-ai fi imaginat. Ba
din contră. Dacă cele necoapte, cu coajă verde, nu sunt foarte bune pentru stomac, se pare cele foarte coapte sunt mai bune decât ne-am imaginat.

Conform specialiștilor japonezi, bananele foarte coapte, cu coajă moale și pete maronii sau chiar cu coajă neagră sunt foarte bune pentru sănătatea noastră. Se pare că substanțele active se găsesc doar în bananele ajunse la maturitate.

Bananele foarte coapte conțin TNF (Tumour Necrosis Factor) – o substanță foarte activă asupra celulelor tumorale, pe care le atacă și le ucide. TNF este folosit în oncologie pentru a trata pacienții cu cancer.

Un grup de cercetători japonezi de la Universitatea din Tokio, conduși de profesorul Senji, au studiat efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator, după descoperirea conținutului ridicat în factori anticancerigeni pe care bananele coapte îl prezintă.

Citește și:

Emmanuel Macron dezvăluie ce ar face francezii dacă ar vota pentru sau împotriva părăsirii UE

Lasa un comentariu