Politică Prima pagina

Summit-ul UE de la Sibiu. Liderii europeni decid viitorul UE pentru următorii cinci ani

Publicat de Grigore Bogdan
La Sibiu are loc, astăzi, „Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană”, eveniment la care vor paticipa şefii statelor şi guvernelor UE şi liderii PPE, precum şi Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani şi Angela Merkel. Au fost luate măsuri de securitate sporite.

Sunt aşteptate decizii importante pentru viitorul UE, cuprinse in „Declarația finală a summitului de la Sibiu”, care contine 10 promisiuni față de cetățenii europeni. Cele 10 puncte ale Declaratiei se refera la apărare comună, dar în același timp, liderii europeni se angajează să protejeze „modul de viață european, democrația și statul de drept”.

Subiectul central al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea şi la priorităţile acţiunii la nivel european pentru următorii ani.

Lasa un comentariu