Panorama Prima pagina Turism

SUPER VIDEO Cum a fost primit turistul cu numărul 3 milioane în Israel. E româncă!

Publicat de Eugenia Popescu
Cu excepția „ziariștilor”, numărul turiștilor în Israel a crescut din 2014, atunci când s-a încheiat războiul din Gaza. O româncă a fost turistul cu numărul 3 milioane al Țării Sfinte în 2017, doborând toate înregistrările anterioare și un semn al modului în care industria turismului israelian și-a revenit în fața războiului și a violenței.

Când Ioana Isac, în vârstă de 31 de ani, a sosit împreună cu partenerul său, Mihai Georgescu, cei doi au fost primiţi cu covorul roșu pe Aeroportul Ben-Gurion, înconjuraţi de baloane și flori.

Ministrul Turismului, Yariv Levin, i-a salutat, în timp ce o limuzină aștepta să îi ducă într-un apartament de lux  de la malul Mării Moarte, să facă împreună  un tur  al ţării cu elicopterul, un tur cu ghidul la apusul soarelui, de-a lungul promenadei din Tel Aviv și o cină privată gourmet pregătită de bucătarul israelian Nir Tzuk la el acasă.

Prim-ministru, Benjamin Netanyahu, a planificat, de asemenea, o surpriză pentru cuplu, oferindu-le un tur personal la Muzeul Turnul lui David din orașul vechi din Ierusalim.

„Aceasta este o zi specială și o piatră de hotar istorică în timp ce depășim bariera de 3 milioane de turiști și ne-am stabilit un nou record. O jumătate de milion de turiști care au venit la noi anul acesta sunt o jumătate de milion de mai mulți ambasadori ai Israelului în lume.

Sunt mulțumit de realizările pe care le vedem noi în cadrul Ministerului Turismului, ca urmare a investiției uriașe pe care o facem în marketingul țării în întreaga lume și a colaborărilor noastre excepționale cu companiile aeriene și a conexiunilor pe care le menținem și le întărim cu operatorii de turism. Toate acestea dau roade și au adăugat aproximativ 17 miliarde NIS și mii de locuri de muncă în economia locală”, a spus Yariv Levin.

Numărul depășește înregistrarea anterioară a vizitatorilor peste noapte stabilit în 2013, când 2,96 milioane de turiști au rămas peste noapte în Israel, potrivit Ministerului Turismului, potrivit The Jerusalem Post.

Din ianuarie până în octombrie 2017, aproximativ 63 000 de turiști români au vizitat Israelul. Aceasta este o creștere cu 57% față de aceeași perioadă din 2016, când numărul de turişti români a fost de peste 40.000. În anul 2015, numărul turiștilor din România în aceiaşi perioadă de timp a fost de peste 37.000.

În medie, turiștii români petrec șapte nopți în Israel. În perioada de vârf a sezonului sunt circa 64 de zboruri săptamânale între România şi Israel, cele mai multe pe ruta Bucuresti-Tel Aviv. Alte 15 zboruri săptămânale de la Timisoara, Oradea, Craiova, Iași si Cluj către Aeroportul Ben-Gurion.

Lasa un comentariu