Politică Prima pagina

Tăriceanu a anunțat decizia ALDE în privința lui Meleșcanu: „Își pierde drepturile și calitatea de membru”

Publicat de Grigore Bogdan
Calin Popescu Tariceanu a anuntat decizia ALDE in ceea ce-l priveste pe Teodor Melescanu, noul presedinte al Senatului, precizand ca daca un membru ALDE accepta o functie din partea altui partid va fi exclus. Tariceanu confirma ceea ce anterior purtatorul de cuvant ALDE, Varujan Vosganian, anuntase deja.

„La sedința comitetului liderilor nu am ajuns la o concluzie. Primul anunț pe care doresc să îl fac: în baza deciziilor statutare în forurile statutare, Meleșcanu își pierde drepturile și calitatea de membru ALDE. Al doilea lucru pe care l-am discutat: Preda a invocat că ALDE nu mai poate funcționa, pt că nr. de 7 era asigurat de Meleșcanu, atunci vă rog sa luați act de dizolvarea grupului ALDE. Va rog sa luati act de formarea grupului mixt”, a spus Tăriceanu.

Anterior, purtatorul de cuvant ALDE, Varujan Vosganian, a oferit o serie de declaratii care anuntau indepartarea lui Melescanu din cadrul formatiunii politice.

”Eu cred că un astfel de șiretlic nu poate să convingă pe nimeni. Faptul că în Senat o astfel de manevră a reușit, asta nu înseamnă că poate reuși și în Guvern. Meleșcanu a fost ales pentru că era senator, deci a contat numărul de voturi. În Guvern nu contează asta, pentru că potrivit reglementărilor interne, oricine acceptă o ofertă de a merge în Guvern este radiat automat din ALDE, deci nu se poate spune că este membru ALDE, din moment ce el nu mai este parte a partidului.

E posibil, așa cum se întâmplă pe lumea asta, ca doamna Dăncilă să fi aflat care este prețul unor oameni și este dispusă să-l plătească. Din moment ce ALDE a decis ca orice membru care acceptă o funcție din partea altui partid să fie exclus, nu se poate spune că ALDE ar putea fi reprezentant în Guvern.” a spus Varujan Vosganian, la Realitatea TV.

Lasa un comentariu