Actualitate Prima pagina

Tăriceanu despre traficul din Capitală: „Toate soluţiile pe care le vom adopta în viitor, şi eu îmi doresc ca Primăria să aleagă cele mai bune soluţii, nu vor reprezenta un miracol”

Publicat de Grigore Bogdan
Călin Popescu Tăriceanu a declarat la Summitul Internaţional „Soluţii smart pentru traficul în Bucureşti”, că problema traficului din Capitală „nu se va putea soluţiona problema traficului în Bucureşti complet niciodată”, informeaza Mediafax.

„Bucureştiul care o arhitectură urbană care nu a fost gândită pentru un trafic atât de mare, iar această arhitectură urbană se poate modifica destul de greu pentru că bulevardele nu le putem lăţi mai mult, străzile nu le putem lăţi mai mult, nu putem să facem o comparaţie între Bucureşti şi Paris din acest punct de vedere, care a fost gândit urbanistic mult mai generos. Toate soluţiile pe care le vom adopta în viitor, şi eu îmi doresc ca Primăria să aleagă cele mai bune soluţii, nu vor reprezenta un miracol. Nu se va putea soluţiona problema traficului în Bucureşti complet niciodată mai ales că, după ultimele statistici pe care le-am văzut, Bucureştiul deţine un record fantastic: sunt o mie de maşini la mia de locuitori”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Summitul International „Soluţii smart pentru traficul în Bucureşti”.

Primăria Capitalei a transmis, de curand, că traficul din Bucureşti s-a aglomerat din ce in ce mai mult pe fondul înmulţirii maşinilor.

„Referitor la declaraţiile tendenţioase care circulă în spaţiul public şi care fac referire la lipsa unor măsuri concrete de fluidizare a traficului, precum şi lipsa unor proiecte de infrastructură în Capitală, Primăria Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: subliniem faptul că timp de 27 de ani, în Capitala României nu s-au luat măsuri coerente de rezolvare a conflictelor de trafic, situaţie care s-a agravat an după an atât din cauza lipsei investiţiilor, dar şi din cauza înmulţirii autovehiculelor de pe arterele” se arată într-un comunicat, transmis de PMB.

Lasa un comentariu