Politică Prima pagina

Tăriceanu exclude posibilitatea modificării Codurilor penale prin ordonanță de urgență : „Vom merge exclusiv pe calea parlamentară”

Publicat de Grigore Bogdan
Călin Popescu Tăriceanu a facut precizări pe marginea speculaţiilor care s-au făcut cu privire la posibilitatea modificării Codurilor penale prin ordonanță de urgență. Liderul ALDE a declarat că se va urma calea dezbaterilor parlamentare, informează Digi24.

„Nu am discutat despre niciun fel de ordonanţă de modificare a Codurilor penale. Vă rog să scoateţi din discuţie acest subiect, vă spun oficial: vom merge exclusiv pe calea parlamentară”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a exclus și varianta modificării Codului penal și Codului de procedură penală prin procedura angajării răspunderii Guvernului Dăncilă.

„Nu a venit nimeni cu o asemenea propunere”, a afirmat Tăriceanu.

El a mai declarat ca va avea loc o sesiune parlamentară extraordinară.

„Am discutat despre necesitatea ca domnul ministru al Justiției, Tudorel Toader, să elaboreze un document pe care apoi Ministerul de Externe și Ministerul pentru Afaceri Europene să-l comunice partenerilor noștri. Acest document, evident, să vizeze un rezumat, o prezentare în rezumat, a modificărilor pe care urmează să le adoptăm pe Codul de procedură penală și Codul penal. Cred că este nevoie de o informare corectă, obiectivă, a ceea ce se urmărește în Parlament”, a mai spus Tăriceanu.

Lasa un comentariu