Politică Prima pagina

Tăriceanu, MESAJ FERM pentru Klaus Iohannis

Publicat de Andrei P

Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis, luni, un mesaj lui Klaus Iohannis în privinţa desemnării unor noi ambasadori. Şeful Senatului a spus că preşedintele este obligat să ajungă la o înţelegere cu primul ministru pe această temă.

”Numirile ambasadorilor, după cum ştiţi, în baza legii, sunt semnate de preşedinte şi contasemnate de prim-ministru. Sigur că în prealabil trebuie să vină la comisiile de politică externă, în Parlament, pentru a fi audiaţi. Şi cred că este o necesitate. Nu ne putem permite într-o perioadă în care toate ţările se zbat să-şi extindă sau să-şi consolideze relaţiile economice, politice, de altă natură, culturale, noi nu putem să stăm aşa”, a afirmat Tăriceanu.

Tăriceanu a explicat şi care este procedura de numire a ambasadorilor.

”Nu are preşedintele ultimul cuvânt în această privinţă. Eu am făcut exerciţiul acesta cu un personaj care nu era dintre cele mai comode, cu preşedintele Băsescu. Deci dacă preşedintele nu ajunge la o înţelegere cu Guvernul, nu poate să desemneze el un ambasador şi sigur că este valabilă şi reciproca. Acest lucru se face pe baza propunerilor pe care le elaborează MAE. (…) Acest lucru trebuie să fie apanajul Guvernului împreună cu preşedintele”, a mai spus liderul ALDE.

CITEŞTE ŞI:

Dragnea, CANDIDAT PSD la PREZIDENŢIALE? Gabriela Firea a dat un SEMNAL CLAR în acest sens

Lasa un comentariu