Justitie Prima pagina

Tăriceanu pe tema blocării în Parlament a Codului penal şi a Codului de procedură penală: “Sigur că există această soluţie, chiar dacă sunt deranjaţi unii de o astfel de soluţie, trebuie să ştie că avem instrumente legale la îndemână pe care le putem folosi”

Publicat de Grigore Bogdan
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că dacă Opoziţia continuă să blocheze adoptarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, este foarte posibil ca acestea să fie aprobate printr-o ordonanţă de urgenţă, informeaza Mediafax.

“Orice e posibil dacă o să observăm că există o rea voinţă manifestată şi din partea opoziţiei, pentru că a utilizat o serie de pârghii în mod excesiv pentru amânarea intrării în vigoare a acestora. Sigur că există această soluţie, chiar dacă sunt deranjaţi unii de o astfel de soluţie, trebuie să ştie că avem instrumente legale la îndemână pe care le putem folosi. Noi am încercat dezbaterea parlamentară, dar dacă a fost blocată, ne gândim şi la aşa ceva, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa de luni a Biroului permanent.

Pozitia preşedintelui Senatului vine pe fondul declaratiilor lui Liviu Dragnea, care a afirmat că este posibilă o astfel de măsură a Guvernului în ceea ce priveşte modificarea legislaţiei penale.

“E de luat în seamă, pentru că chiar astăzi mă gândeam, tot ce am aprobat în Parlament, tot ce am aprobat important, vorbim de legile care susţin şi fac parte din programul de guvernare, legile care sunt pe zona de justiţie şi alte legi care sunt dorite şi pe care le adoptăm, domnule, le-au întârziat, într-o veselie. Ba atacă Iohannis sau atacă PNL, USR. Vine de la Curte, iar atacă, respinge Curtea, ajunge la Iohannis, atacă iar, cu toate că ştie că nu mai poate”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Lasa un comentariu