Politică Prima pagina

Tăriceanu, REACŢIE FERMĂ cu privire la ABUZUL ÎN SERVICIU: „Moştenire COMUNISTĂ”

Publicat de Andrei P

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit despre posibilitatea de a se dezincrimina abuzul în serviciu. Al doilea om din stat a dat ample explicaţii cu privire la această temă.

„Putem să mergem și pe această formulă. Am discutat cu reprezentanții unor mari țări din UE, unde nu există această prevedere în Codul penal. La noi moștenirea comunistă, vedeți că suntem la 30 de ani de la căderea comunismului și încă suntem nostalgici. Nu eu. Văd că sunt mulți nostalgici după acea perioadă. De ce? Pentru că aceste precăderi din Codul penal erau folosite cu precădere ca instrumente politice e eliminare a unora care sunt incomozi. La fel cum s-a întâmplat în ultima perioadă și în România. Nu e nicio diferență”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă ar fi de acord cu un prag valoric pentru abuzul în serviciu, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Nu. Eu aș fi de părere cu totul altceva și anume să ne raportăm la legislația europeană care constituie un model fără îndoială și pentru România, să ne uităm că sunt țări în care nu există această prevedere de abuz în serviciu. Să ținem cont de faptul că această prevedere este o moștenire din perioada comunistă și stalinistă și să facem un Cod penal care să fie modern comparabil cu prevederile care se regăsesc la nivel european.”

CITEŞTE ŞI:

Klaus Iohannis, FERM în privința lui Dăncilă: “DEMISIA e necesară. Nu stau să asist până dăm cu OIȘTEA ÎN GARD”

Lasa un comentariu