Politică Prima pagina

Tensiuni între primarul Firea şi Avocatul Poporului privind ridicarea maşinilor din Bucureşti

Publicat de Grigore Bogdan
Primarul Gabriela Firea a reactionat după ce Avocatul Poporului, Renate Weber, a decis să atace la CCR Codul Administrativ si a facut o sesizare referitoare la ridicarea maşinilor, motivand ca modificarea Codului administrativ prin Ordonanţă de urgenţă nu se justifică.

„Am observat că în ultima perioadă Avocatul Poporului s-a specializat în a nu apăra poporul pentru că eu, ca şi dumneavoastră, văd că sunt foarte multe probleme în ţară în toate domeniile. Sunt peste tot nemulţumiri, şi până la urmă este normal să fim activi şi din punct de vedere civic şi social. Am rămas profund neplăcut surprinsă de faptul că aceeaşi instituţie a Avocatului Poporului, în primul rând nu a catadicsit să citească Legea Poliţiei Locale, să observe, spre exemplu, că Poliţia Locală are printre atribuţii şi rolul de a dirija circulaţia sau de a aplica anumite sancţiuni, cum ar fi contravenţii, şi a transmis o adresă către Prefectura Capitalei sugerându-i prefectului Capitalei să conteste la CCR Regulamentul Primăriei Capitalei de ridicare a autoturismelor parcate în faţa spitalelor, şcolilor, care blochează căile de acces pentru urgenţă, care blochează tramvaiul, troleibuzul”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

„Aşa cum ştiţi, s-au ridicat în ultimele două zile 17 autoturisme în Capitală, dar nu au fost abuzuri aşa cum citisem anterior, nu au fost ridicate maşini acolo unde au fost parcate, să spunem oarecum la mica înţelegere, deşi la distanţă mică era un semn de parcare interzisă”, a mai precizat Gabriela Firea.

Lasa un comentariu