Prima pagina Stiinta & Cultura

Tensiuni la TNB! Directorul Caramitru, acuzat că profită de „funcţia sa în propriul interes, mediatic şi mai ales financiar”

Publicat de Grigore Bogdan
Actorul Mihai Călin îl acuză pe directorul TNB, Ion Caramitru, că  profită  de „funcţia sa în propriul interes, mediatic şi mai ales financiar”.

„Vă felicit pentru frumoasa carieră de regizor de teatru care a „explodat” de la vârsta de 63 de ani, cand aţi devenit director. Nu am întalnit un director care sa profite atât de mult de funcţia sa în propriul interes, mediatic şi mai ales financiar. Ştiu, o tot spuneţi, legea vă permite. În 2018, doar la Sala Mare, din 120 de reprezentaţii, 65 sunt regizate şi/sau jucate de dvs. Asta în timp ce spectacole precum „Vizita”, „Regele Lear”, ‘Livada de vişini”, „No man’s land”, „Romeo şi Julieta” sunt programate extrem de rar sau chiar distruse, după ce aţi cheltuit pe producţie 800 -900 de mii de RON la fiecare”, a scris Mihai Călin pe Facebook.

„Aţi adunat sute de oameni cu scopul principal de a „înfiera” 2 actori, Marius Manole şi cu mine, care în calitate de lideri ai Sindicatului actorilor din TNB şi-au „permis” să trimită, în primăvară, un memoriu Ministerului Culturii, în care menţionau o serie de probleme, şi mai ales lipsa totală de deschidere spre dialog a dvs., domnule Caramitru. Aţi confiscat, în mare parte, TNB. Nu aveţi vârsta de pensionare, nu există concurs deschis şi băgaţi în buzunar 10% din încasarile nete pe fiecare reprezentaţie a unui spectacol regizat de dvs”.

Lasa un comentariu