Externe Prima pagina

Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina continuă! Poroşenko, preşedintele Ucrainei, a cerut NATO să trimită nave în Marea Azov

Publicat de Grigore Bogdan
Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, a solicitat NATO să trimită nave în Marea Azov, acolo unde Rusia ţine sechestrate trei ambarcaţiuni militare ucrainene care au vrut să treacă din Marea Neagră prin strâmtoarea Kerci, în apropierea regiunii disputate Crimeea, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa, informează Mediafax.

„Germania este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai noştri şi sperăm că statele NATO sunt pregătite să trimită nave în Marea Azov pentru a susţine Ucraina şi a oferi securitate”, a declarat liderul de la Kiev într-un interviu publicat joi de cotidianul german Bild.

NATO, din care Ucraina nu face parte, în este partener al organizaţiei, a îndemnat Rusia să repatrieze navele şi echipajele celor trei nave ucrainene.

Poroşenko a mai afirmat că „singura limbă pe care (Putin) o înţelege este solidaritatea lumii occidentale” şi a solicitat introducerea de noi sancţiuni împotriva Moscovei.

„Nu putem accepta politicile agresive ale Rusiei. Prima oară a fost Crimeea, apoi estul Ucrainei, acum vrea Marea Azov”, a adăugat Poroşenko, care l-a acuzat pe Vladimir Putin că se consideră „împărat rus”.

sursa foto: dialog.info

Lasa un comentariu