Finante & Afaceri Prima pagina

Teodorovici a anunţat amânarea rectificării bugetare. Este aşteptat avizul CSAT

Publicat de Grigore Bogdan
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anuntat ca rectificarea bugeră ar putea fi aprobată în august, avand in vedere ca şedinţa CSAT va avea loc săptămâna viitoare.

„Aprobarea în Guvern ţine de pasul de trecut cu CSAT. Şedinţa va fi săptămâna viitoare, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc pe 31 iulie, pentru că mai sunt paşi, Consiliul Fiscal, CES. Poate următoarea săptămână”, a spus ministrul, care a adăugat că proiectul va fi pus în dezbatere publică la începutul săptămânii viitoare.

„O să discutăm toţi colegii miniştri, la aceeaşi masă”, a răspuns Teodorovici afirmaţiilor preşedintelui ALDE Călin-Popescu Tăriceanu legate de faptul că miniştrii formaţiunii politice nu au fost chemaţi la discuţii privind rectificarea, şi că ALDE ar putea să nu o aprobe. ”Se alintă colegii noştri”, a comentat ministrul Finanţelor.

„Aşteptăm avizul CSAT pentru a aproba rectificarea bugetară prima dată. Da, menţinem ţinta de deficit bugetar”, a declarat, joi, premierul Viorica Dăncilă, după evenimentul de lansare a celei de-a 17-a ediţii a lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România”.

Lasa un comentariu