Finante & Afaceri Prima pagina

Teodorovici a anunţat că persoanele fizice şi juridice care rămân fără porci vor fi despăgubite

Publicat de Grigore Bogdan
Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a anunţat in cadrul unei emisiuni TV, că autorităţile vor suplimenta sumele alocate pentru despăgubirea persoanelor fizice şi juridice care rămân fără porci din cauza pestei porcine africane, dacă suma de 200 de milioane de lei care este alocată în prezent nu va fi suficientă.

„Banii care se vor cheltui de ANSVSA şi Ministerul Agriculturii pentru diferite activităţi, fie că despăgubim fermieri români care a rămas fără… Noi am alocat acum, la nivelul rectificării bugetare, undeva la 200 de milioane de lei. Suma se poate suplimenta pe măsură ce calculele de la ANSVSA şi Ministerul Agriculturii arată clar că e nevoie de suplimentare şi banii vor fi asiguraţi”, a afirmat Teodorovici, marţi seară, într-o emisiune la TVR, citat de News.ro.

„Dacă ar fi mai mic de o sută de kilograme, noi plătim minim la o sută de kilograme pe fiecare porc în parte. Dacă este mai mult de o sută de kilograme, plăteşte la cât are el ca şi kilograme. E o solicitare de despăgubire şi toţi cei care sunt afectaţi de pesta porcină vor primi banii de la ANSVSA”, a explicat Teodorovici.

„Vor fi toţi despăgubiţi şi, după aceea, şi pentru repopulare. E foarte important. (…) Banii au început să fie plătiţi către fermieri”, a mai spus ministrul de Finanţe.

Lasa un comentariu