Finante & Afaceri Prima pagina

Teodorovici dă asigurări pensionarilor: „Legea pensiilor va fi aplicată fără niciun fel de discuţie. Se dublează (pensiile n.r)”

Publicat de Grigore Bogdan
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a confirmat la Antena3 ca legea pensiilor va fi aplicată, chiar daca nu este ceva usor, iar statul are banii necesari pentru a sustine acest proiect de lege.

„Tot ce spune legea pensiilor azi va fi aplicată fără niciun fel de discuţie. Se dublează (pensiile n.r). Se va aplica. Doi la mână, ar trebui să fie foarte clar că nu este un lucru uşor, ar părea la prima vedere imposibil de aplicat şi oamenii ar trebui să înţeleagă că este o singură şansă.

Acum poate o să se spună sigur, da, PSD. Da, aşa este, pentru că a fost o nebunie, este o nebunie astăzi, dar poate deveni o nebunie frumoasă dacă rămânem în continuare la guvernare”, a afirmat Teodorovici la Sinteza zilei.

„Banii, da, vor fi. Anul acesta sunt cuprinşi în buget, pentru creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie. Anul viitor sunt, pentru că am pus în strategia fiscal bugetară acest lucru, deci se arată foarte clar că banii există. Punctul de maximă provocare va fi 2021, şi nu trebuie să o ascundem, atunci este anul în care impactul pe legea pensiilor este unul foarte mare.

Ca ministru de Finanţe nu eram nebun să îmi asum în Guvern o astfel de lege dacă nu şi credeam sigur că se poate aplica. Numai că este acest dacă…economia trebuie să meargă, economia trebuie să producă.”, a mai spus Teodorovici.

Lasa un comentariu