Finante & Afaceri Prima pagina

Teodorovici a dat asigurări că vor scădea ratele pentru creditele în lei: „Tranzacțiile interbancare sunt mult mai jos decât e ROBORUL astăzi. Această diferență se va simți pentru noile credite”

Publicat de Grigore Bogdan
Ministrul Finanțelor a asigurat că vor scădea ratele românilor pentru creditele în lei, după ce a fost schimbat modul de calcul al indicelui ROBOR, a declarat Teodorovici la întâlnirea informală a miniștrilor de Finanțe din UE.

„Tranzacțiile interbancare sunt mult mai jos decât e ROBORUL astăzi. Clar această diferență se va simți pentru noile credite pe care românii au de gând să le contacteze în lei, dar și pentru cele în derulare, atunci când clienții vor face cerere de refinanțare a acelei bănci sau către altă bancă. Băncile, cu siguranță, vor dori să finanțeze sau să-și păstreze împrumuturile pe care le au în derulare pentru că altfel își micșorează cota de piață.

Va fi o competiție între bănci fiindcă acesta a fost scopul acestei ordonanțe, să stimulăm băncile să finanțeze economia reală, să reducă dobânziile și să finanțeze companiile din România. În caz contrar, li se va aplica taxa pe active pe care o știți foarte bine din noua sa formulă din ordonanță”.

Lasa un comentariu