Finante & Afaceri Prima pagina

Teodorovici a dat primele detalii cu privire la despăgubirile care se vor acorda în cazul pestei porcine africane: „Oamenii trebuie să fie despăgubiţi, dar şi sprijiniţi”

Publicat de Grigore Bogdan
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca Ministerul Agriculturii va elabora un proiect de act normativ pentru stabilirea mecanismului privind despăgubirile care se vor acorda în cazul pestei porcine africane, proiect care va ajunge săptămâna viitoare pe masa Guvernului, informeaza Agerpres.ro.

„Oamenii trebuie să fie despăgubiţi, dar şi sprijiniţi, când această problemă trece, să îşi repopuleze efectivele de suine. S-a discutat despre o despăgubire de la un nivel minim de greutate de fiecare animal sacrificat. Ministerul Agriculturii face o propunere de act normativ cu care să intrăm săptămâna viitoare în Guvern pentru a stabili acest nou mecanism. Ca exemplu, tot este sub 100 kilograme, să spunem, să primească plata de despăgubire la 100 de kilograme. Asta va fi probabil propunerea pe masa Guvernului. Ce va fi peste se plăteşte la cât e peste, dar nu mai puţin de 100 kilograme. (..) Prima de repopulare se va stabili în momentul în care lucrurile se stăpânesc. Se va sprijini populaţia pentru repopularea în zonele în care animalele au fost sacrificate”, a explicat Teodorovici.

Lasa un comentariu