Finante & Afaceri Prima pagina

Teodorovici, precizări privind proiectul de modificare a OUG 114: „Avem răspuns de la Banca Centrală Europeană: avizează acest proiect”

Publicat de Grigore Bogdan
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca proiectul de modificare a OUG 114 a primit aviz de la Banca Naţională a României, urmând ca si Banca Centrală Europeană să îl avizeze.

„Uitaţi-vă pe ultimele luni ce a însemnat ROBOR la cotaţii, ce înseamnă acest nou indice de referinţă bazat pe tranzacţii interbancare şi o să vedeţi diferenţa de la lună la lună, în sensul că cel pe tranzacţii e mult mai jos. Aceasta este formula pe care am discutat-o cu Banca Naţională. Domnul Vasilescu (Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României n.r) nu ştiu unde a fost dânsul, probabil a fost ocupat cu altceva. Este un aviz primit din partea Băncii Naţionale pe acest proiect de Ordonanţă aflat în şedinţa de Guvern din această săptămână. Este convenit cu banca centrală, este trimis la Banca Centrală Europeană pentru punct de vedere. S-a discutat cu Asociaţia Română a Băncilor la masă, la Finanţe, ieri. Avem răspuns de la Banca Centrală Europeană: avizează acest proiect. Îl avizează”, a explicat Teodorovici.

Lasa un comentariu