Externe Prima pagina

The Telegraph, despre numirea lui Kovesi în fruntea Parchetului European: „Un coșmar pentru fiecare membru al Parlamentului European și pentru fiecare stat care face parte din UE”

Publicat de Grigore Bogdan
Prestigioasa publicatie „The Telegraph” analizeaza numirea lui Kovesi în fruntea Parchetului European, scriind ca „este cea mai controversata alegere”, reprezentand „un cosmar” pentru Uniunea Europeana.

”Cea mai controversată alegere este confirmarea Laurei Codruței Kovesi în funcția de nou procuror șef al Uniunii Europene. Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru acest rol, UE s-a asigurat că procurorul nerespectat este ales printr-un proces rapid, încălcându-și propriile reguli care prevăd că cel care deține o astfel de funcție trebuie să aibă valori ridicate de etică și integritate și ignorând cererile făcute de Guvernul României, care a demis-o de la șefia Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu. CV-ul Laurei Codruța Kovesi conține monitorizarea celui mai mare scandal de corupție de la căderea Uniunii Sovietice, prin colaborarea cu serviciul de informații din România în vederea folosirii sistemului judiciar, subminând statul de drept prin reținerile ilegale susținute de false dovezi și o rată suspectă de 92% de condamnări. Numirea ei în funcție reprezintă un cadou pentru Johnson, dar un coșmar pentru fiecare membru al Parlamentului European și pentru fiecare stat care face parte din UE”, scriu jurnaliștii The Telegraph.

Lasa un comentariu