Finante & Afaceri

The Washington Post: 9 țări sunt în recesiune sau în pragul unei recesiuni. SUA este și ea vizată

Publicat de Grigore Bogdan
„The Washington Post” informeaza ca nouă state mari ale lumii sunt în recesiune sau în pragul unei recesiuni, iar vestile proaste vizeaza, din pacate, si SUA.

The Washington Post notează că multe dintre statele care se află aproape de recesiune sau sunt deja în această situație au în comun dependența față de exporturi. China are probleme din cauza disensiunilor cu Administrația Donald Trump, respectiv a comerțului cu Statele Unite. Alte state, precum Rusia și Argentina, se confruntă cu diverse probleme interne, ceea ce descurajează investitorii străini.

Eeconomia Germaniei a scăzut cu 0,1% în al doilea trimestru al anului, după o creștere sensibilă, de doar 0,4% în primul trimestru. În funcție de rezultatele din al treilea trimestru, Germania ar putea intra în recesiune tehnică și există temeri că țara ar putea intra oficial în recesiune până la finalul anului, pe fondul scăderii producției industriale.

Marea Britanie a înregistrat o creștere economică de doar 0,2% în trimestrul al doilea, după o creștere de 0,5% la începutul anului. Pe lângă problemele cu producția industrială, economia Marii Britanii este afectată și de nesiguranța cauzată de Brexit, specialiștii așteptându-se ca țara să intre în recesiune în cazul în care ieșirea din Uniunea Europeană se va produce fără un Acord cu Blocul comunitar.

Italia, cea de-a treia cea mai mare economie a Zonei Euro, a intrat în recesiune anul trecut, iar rezultatele de anul acesta nu sunt îmbucurătoare, întrucât exporturile către Germania, care au un rol important în economia italiană, sunt afectate de situația economică a Berlinului. Totodată, problemele din politica internă a Italiei afectează și ele economia, iar specialiștii se așteaptă ca această țară să fie în recesiune și la finalul acestui an.

Cu toate că economia Statelor Unite este bazată în principal pe consum, având, deci, o oarecare protecție față de crizele internaționale, problemele din alte țări îi determină pe investitori să achiziționeze obligațiuni de stat, fapt care duce la o inversare a curbei randamentului, ceea ce reprezintă un indicator al unei recesiuni în așteptare.

Lasa un comentariu